Bursa a inceput astazi intr-o usoara scadere, la ora pranzului BET inregistrand un minus de 1,20% comparativ cu ziua precedenta. Situatia a fost relativ la fel si pentru restul indicilor, toti avand pierderi destul de mici, in general undeva in jurul a 1%. De exemplu, cea mai mare scadere se inregistra la ora 12 la indicele compozit, care avea -2,01%, in timp ce cele mai restranse pierderi au fost la BET-FI, care se situa la un confortabil -0,06%.

Era si normal ca indicele principal sa inregistreze o asemenea scadere, deoarece toate titlurile care il compun au fost pe minus. Bineinteles, cu exceptia Impact (IMP) si a Bancii Transilvania (TLV) care sunt blocate. Cele mai importante companii, ce au si cea mai mare pondere, si care au tras in jos indicele sunt BRD, Petrom (SNP) si Transgaz (TGN), cu scaderi de -2,44%, -0,55%, respectiv -2,26%.

In cazul SIF-urilor, indicele sta asa de bine pentru ca SIF5 si SIF1 sunt deocamdata in stationare, restul marcand pierderi de maxim un procent.

UPDATE: In incheiere, situatia a fost relativ asemanatoare cu cea de la pranz. Adica BET nu pierduse prea mult, iar indicele SIF-urilor a inregistrat cea mai mica scadere dintre toti indicii.

Astfel, BET a pierdut 1,41%, iar primele trei titluri ca importanta au avut in final pierderi sub 2,50%, dupa cum urmeaza: BRD -1,83%, Petrom (SNP) -1,10% si Transgaz (TGN) -2,26%. Pana la urma, dintre SIF-uri, doar SIF1 a reusit sa creasca, inregistrand un plus de 3,05%. Celalalt titlu, SIF5, a scazut pana la urma cu -1,43%. Totusi, un alt titlu, SIF2, a reusit sa stationeze.