Blue Air a transportat în 2009 un număr de 1,71 milioane de pasageri, după cum au anunţat, astăzi, reprezentanţii companiei, devenind astfel liderul pieţei autohtone. Wizz Air, care a raportat recent un număr de 1,67 de milioane de pasageri pe piaţa locală, contestă cifrele, susţinând că deţin în continuare poziţia de lider.

Blue Air a anunţat astăzi o creştere cu 55% a numărului de pasageri transportaţi în 2009, până la 1,71 de persoane, fapt care, ţinând cont de cifra mai mică raportată de Wizz Air – de 1,67 de milioane de pasageri, poziţionează compania română ca lider pe piaţa locală.

Contactaţi de capital.ro, reprezentanţii Wizz Air susţin că deţin date de la o companie terţă, AOG, către care îşi transmit rezultatele toţi operatorii aerieni, care arată că Blue Air a transportat mai puţini pasageri decât Wizz Air în 2009, ceea ce ar face din operatorul ungar liderul pieţei low-cost din România.  

UPDATE: La scurt timp, Blue Air a transmis un răspuns la declaraţiile potrivit cărora cifrele anunţate de compania românească nu ar fi reale, făcute de reprezentanţii Wizz Air. Oficialii operatorului român au precizat că „ AOG este o companie privată, care realizează statistici în domeniul transportului aviaţiei şi nu o autoritate oficială în industrie. Compania îşi bazează rezultatele pe numărul de mişcări de aeronavă (decolări şi aterizări), şi nu pe gradul de ocupare al operatorilor aerieni”, se arată în răspunsul transmis de Blue Air în urma informaţiilor publicate de capital.ro.

Mai mult, reprezentanţii Blue Air critică faptul că operatorul ungar îşi bazează declaraţiile pe date furnizate de AOG, drept informaţii oficiale, completând că „ne determină să punem sub semnul îndoielii corectitudinea şi relevanţa comunicării din partea operatorului Wizz Air”.