Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Realitatea FM, că opţiunea sa va fi un Guvern PDL-PNL, cu premier democrat-liberal, dacă liberalii renunţă la exigenţa de a desemna premierul.

„În mod categoric, opţiunea mea va fi un guvern de dreapta, PDL-PNL, dacă PNL va renunţa la exigenţa de după alegeri de a da primul-ministru, cu un premier care să reprezinte partidul cu cele mai multe mandate în Parlament”, a declarat Traian Băsescu. El a spus că nu este supărat pe liberali pentri căderea în Parlament a Guvernului Croitoru şi, în acelaşi timp, a infirmat variantele de premier Elena Udrea sau Vasile Blaga.

Băsescu a mai spus că nu ar fi de dorit să se ajungă la alegeri anticipate. După ce a apreciat că dizolvarea Parlamentului reprezintă un mecanism de deblocare a crizelor politice, Traian Băsescu şi-a exprimat convingerea că România nu mai poate suporta încă un scrutin.

Vrea un Guvern care să treacă

Miercuri seară, la câteva ore după ce Guvernul Croitoru a căzut în Parlament, preşedintele a spus că va demara cât mai repede consultările cu partidele politice, intenţia sa fiind să desemneze rapid un nou premier, pentru a propune Parlamentului un guvern care să şi treacă.

UPDATE:
Antonescu îl refuză pe Băsescu

„Poziţia mea e clară şi fermă. Între PNL si Traian Basescu este exclusă orice înţelegere politică în sensul unei alianţe, având în vedere trecututul, faptul că Traian Băsescu n-a procedat niciodată cinstit. Această alianţă a fost ruptă de Traian Băsescu. Pentru noi lucrurile sunt clare”, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu. 

„Avem o poziţie foarte clară, i-o vom reitera la consultări, vom vedea care sunt şi propunerile domniei sale”, a spus Antonescu referindu-se la propunerea de premier pe care liberalii şi-o vor menţine, respectiv Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa și: