Noul premier desemnal, Liviu Negoiţă, a început negocierile cu partidele parlamentare pentru formarea noului Executiv.

Negoiţă a invitat toate partidele parlamentare la negocieri, dar la Palatul Victoria s-au prezentat doar reprezentanţii PDL, ai minorităţilor şi ai independenţilor.
Astfel, Liviu Negoiţă a demarat discuţiile pentru formarea noului Guvern cu Emil Boc, Adriean Videanu şi Vasile Blaga de la PDL, Eugen Nicolicea şi Gabriel Oprea din Grupul independenţilor, Varujan Pambuccian şi Aurel Vainer din partea Grupului minorităţilor.

Liderii UDMR, PSD şi PNL au anunţat că nu vor participa la negocieri cu Liviu Negoiţă, cel puţin nu în această seară şi nu la sediul Guvernului.

Premierul desemnat a spus că în situaţia în care partidele nu vor accepta să formeze un Guvern de uniune naţională, va încerca să formeze un Guvern majoritar, iar a treia variantă este un Cabinet alcătuit exclusiv din membri PDL.

UPDATE

Varujan Pambuccian-liderul Grupului minorităţilor: Dacă nu ar fi fost propunerea Klaus Johannis, pe care nul putem trăda pentru că este reprezentantul Grupului nostru politic, nu am fi exclus susţinerea domnului Liviu Negoiţă.

UPDATE 2

Gabrie Oprea – Grupul independenţilor: Vrem să vedem echipa guvernamentală propusă de premierul desemnat Liviu Negoiţă şi dacă va fi o echipă competentă o vom vota

UPDATE 3

Liviu Negoiţă: Negocierile vor continua, iar duminică la ora 16.00 am chemat partidele pentru a discuta echipa noului Cabinet.

„Am luat act de refuzul PSD şi PNL de a se prezenta la discuţii. Au avut altă agendă şi eu înţeleg că este campanie electorală, dar îi invit din nou la discuţii. Cu liderii UDMR mă voi întâlni mâine sau poimâine”, a spus premierul desemnat.

Te-ar putea interesa și: