Premierul Emil Boc a cerut parlamentarilor să voteze pentru interesul naţional, şi nu de partid.

În discursul de răspuns la acuzaţiile formulate în textul moţiunii de cenzură a spus că se prezintă la demersul de demitere de către Parlament „cu fruntea sus”. Discursul premierului a acuzat ipocrizia celor de la PSD şi în general a parlamentarilor care au cerut Ordonanţă de Urgenţă pentru scoaterea din pachetul pensiilor a veniturilor pentru retragerea din muncă a parlamentarilor.

Boc spune că scopul moţiunii este de a bloca adoptarea Legii pensiilor, astfel încât parlamentarii să-şi poată menţine privilegiile. El a acuzat reprezentanţii „coaliţiei” PSD-PNL că au decis să blocheze Legea pentru ca parlamentarii să-şi poată menţine pensiile la nivelul actual şi le-a reproşat că doresc căderea Guvernului Boc pentru ca acest act normativ să nu se aplice.

„Dumneavoastră sunteţi împotriva a 81% dintre românii din această ţară. Trebuia să acceptaţi angajarea răspunderii (pe Legea pensiilor, n.r.) şi să discutăm pe această lege. V-aţi fofilat! Întrebaţi-i pe cei din colegiu. Câţi au asemenea pensii ca dumneavoastră? Este corect să le menţineţi? Când va creşte nivelul de trai al tuturor românilor va veni şi rândul parlamentarilor să aibă o pensie mai bună”, le-a transmis premierul parlamentarilor opoziţiei, invocând rezultatele unui sondaj CSOP comandat de PDL, potrivit căruia 81% dintre persoanele intervievate susţin acordarea pensiilor în funcţie de contribuţii.

UPDATE:
Geoană spune că Boc este o ghiulea pentru preşedintele Băsescu

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus în faţa parlamentarilor că  guvernarea Băsescu-Boc este periculoasă pentru România şi trebuie eliminată. „Pentru acest Guvern important este scaunul lui Băsescu. Este un Guvern incompetent şi pus pe furat. Boc este o ghiulea pentru preşedintele Băsescu, dar trebuie scos de la guvernare. Moţiunea de cenzură este primul pas pentru alungarea de la putere a regimului Băsescu-Boc”, a spus Geoană.

Geoană a dat asigurări că Legea pensiilor va trece înainte de finalul anului. „Ne vom achita de obligaţia de a promova o nouă lege a pensiilor până la 1 decembrie. PDL e cel mai periculos partid de pe scena politică românească şi vrea să lase şomeri 300.000 de bugetari”.

UPDATE 2
Crin Antonescu: „Guvernul Boc a dus la perfecţiune viciile clasei politice”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus în faţa parlamentarilor că Guvernul Boc pică pentru că nu a făcut decât să ducă viciile clesei poltice la perfecţiune.

„Guvernul Boc şi PD-L sunt Guvernul şi partidul cele mai lipsite de onoare din România ultimilor 20 de ani. Acest Guvern, care a dus la perfecţiune viciile clasei politice, va cădea”.

Antonescu spune că „Romania va pierde bătălia pentru portofoliul de comisar european pentru că PDL şi Guvernul Boc au transformat acest lucru în element de campanie electorală”.