CI Plus sau Common Interface Plus este o specificaţie tehnică ce adaugă un plus de siguranţă şi functionalităţi modelului anterior DVB Common Interface Standard.
Un modul CI Plus introdus în slotul CAM corespunzător al unui televizor compatibil şi certificat UPC, permite utilizatorului să se aboneze şi să urmărească serviciul de televiziune digitală oferit de UPC, fără a avea nevoie de un set-top-box.
Cardul Digital de la UPC Romania este un Modul de Acces Conditional (CAM) cu un smartcard integrat, ce poate fi introdus direct în televizor pentru a recepţiona servicii de televiziune digitală prin intermediul conexiunilor prin cablu de ultimă generaţie.
Nu e nevoie decât de un televizor compatibil CI+.  Cardul Digital se introduce în slotul televizorului şi utilizatorul are acces la televiziunea digitală – fără a avea nevoie de alte dispozitive, cabluri sau telecomenzi suplimentare. Toate canalele care pot fi  recepţionate cu Mediaboxul UPC – inclusiv canalele HD – pot fi recepţionate acum cu noul Card Digital.
Digital Card-ul este compatibil cu televizoarele care au integratã funcţionalitatea CI+. UPC recomandă televizoarele Samsung ca fiind certificate Digital Card.
Produsul este disponibil începând de astăzi, în două variante de preţ, dar şi integrat în pachete de servicii UPC. Prima variantă de Digital Card are un preţ de 5 lei / lunar (fără TVA), tarif ce include un canal HD, TVR HD. Varianta ce include 13 canale HD (dintre care unul 3D) este disponibilă la un preţ de 15 lei / lunar (fără TVA).
UPC a anunţat astăzi şi lansarea unor noi pachete 3Play, care includ Digital Card. Datorită parteneriatului cu Samsung, clienţii care achizitionează unul din pachetele nou lansate de UPC – Digital Plus, Suprem Plus HD 3D, Digital + sau Suprem + HD 3D, beneficiază de reduceri de până la 400 lei la toate televizoarele Samsung. Promoţia este valabilă între 6 aprilie şi 15 mai 2012, în magazinele selectate din reţelele* Flanco, Media Galaxy, Altex, Domo, eMag şi Samsung Plaza.