Soluțiile IP VPN permit companiilor să conecteze la aceeași rețea propriile sedii, partenerii de afaceri sau furnizorii, în condiții de maximă siguranță, confidențialitatea datelor fiind protejată – la informații nu au acces decât cei autorizați să se conecteze la rețeaua privată. UPC Business oferă companiilor medii și mari noi soluții VPN, care să răspundă mai bine nevoilor actuale de comunicare.

Rețelele private virtuale (VPN) reprezintă extinderea, într-o manieră securizată, a intranetului unei companii și folosesc infrastructura unui operator sau Internetul. Prin externalizarea completă a activităților legate de implementarea și mentenanța conexiunilor de date între diferite locații, clienții pot reduce costurile de comunicații, soluția ducând și la un grad mai mare de productivitate a angajaților și o eficiență sporită a comunicării.

Noua ofertă de servicii VPN de la UPC Business se adresează companiilor medii și mari, care pot beneficia de o serie de avantaje:

•    Soluție integrată, la cheie – serviciul VPN este în întregime implementat și administrat de UPC, care îşi asumă responsabilitatea pentru funcționarea optimă a soluției, în concordanță cu parametri stabiliți.
•    Securitatea datelor și a echipamentelor – nimeni din afara reţelei private nu poate accesa echipamentele clientului și nici nu poate intercepta datele care circulă în interiorul rețelei private.
•    Optimizarea costurilor – tariful este fix și include suport tehnic, intervenții, înlocuirea echipamentelor dacă este cazul, astfel încât companiile pot reduce costurile aferente conectării locațiilor.
•    Garanție și control prin SLA (Service Level Agreement) – UPC garantează parametrii tehnici ai serviciului: disponibilitatea lățimii benzii, timpul maxim de întârziere a unui pachet, timp de instalare în locații noi, procentajul de pachete pierdute, etc
Clienții care aleg servicii VPN pot face schimb de date și pot utiliza diferite aplicații precum soluții CRM și ERP, intranet, extranet, soluții de teleconferință, videoconferinţă, partajare de fișiere, aplicații web, dar și aplicații de backup și recuperare a datelor. În plus, serviciul este flexibil și poate fi adaptat în funcție de nevoile clienților. Tarifele variază în funcție de durata contractuală, numărul de locații conectate prin intermediul rețelei sau lățimea de bandă agreată.

Pe lângă serviciile standard VPN, UPC Business pune la dispoziția companiilor medii și mari mai multe opțiuni prin care acestea își pot personaliza soluția VPN, printre care – acces internet partajat, adresă IP proprie, backup premium, backup wireless și SLA personalizat.