Fosta Primă Doamnă intră în istoria politică a Statelor Unite, fiind prima femeie candidată la prezidenţiale din partea unui mare partid.

Conform rezultatelor de la primare, fosta şefă a diplomaţiei americane a obţinut sprijinul majorităţii delegaţilor, depăşind pragul de 2.382 de voturi necesare pentru a primi învestitura.

D-na Clinton va accepta oficial nominalizarea joi seară la închiderea Convenţiei democrate, după care a doua zi va porni din nou în campanie împreună cu vicepreşedintele său desemnat, senatorul Tim Kaine, pentru a obţine victoria la 8 noiembrie în faţa republicanului Donald Trump.

Într-o atmosferă mult mai consensuală decât în ajun, când numeroşi delegaţi pro Bernie Sanders şi-au manifestat nemulţumirea, statul Dakota de Sud i-a adus simbolic voturile necesare în momentul-cheie al serii.

Printre participanţii la convenţie s-au numărat soţul acesteia, fostul preşedinte SUA, care a avut un discurs public emoţionant în care a vorbit despre sacrificiile pe care le-a făcut soţia sa întreaga viaţă pentru o lume mai bună, dar şi Meryl Streep, marcantă personalitate în istoria cinematografiei mondiale şi deţinătoare a a trei oscaruri până în prezent.

Bill Clinton şi-a caracterizat soţia ca fiind "nesăţios de curioasă", "un lider natural", un "bun organizator" şi "cel mai bun oml care poate schimba lucrurile" pe care l-a întâlnit vreodată.

Apoi, a contrastat mesajul convenţiei democratice care a fost extrem de pozitiv şi optimist cu cel a conventiei republicane, care a avut loc săptămâna trecută în Cleveland.

"Cum se potriveşte mesajul pe care l-aţi auzit pe această scenă cu lucrurile pe care le-au auzit la convenţia republicană?" a întrebat el, răspunzând apoi: "Unul este real, iar celălalt este fabricat Noi doar trebuie să decidem cine este cine, dragii mei americani."