Adina Anghelescu vine cu informații de ultimă oră despre starea de sănătate a actorului Bogdan Stanoevici. Aceasta a vorbit și despre procedura complicată prin care medicii speră să-i salveze viața.

Potrivit acesteia, în prezent, actorul se află într-o stare stabilă și se află ”pe mâini foarte bune”. Ea a mai subliniat faptul că acest caz este unul foarte dificil, având în vedere că Bogdan Stanoevici a fost preluat în stare critică în noaptea de Ajun.

„Să dăm niște vești bune. Bogdan Stanoevici este într-o stare stabilă, în sensul că el se află pe mâine foarte bune, la Institutul Inimii, unde echipa care este coordonată de profesorul Bubenek se ocupă de el. Este un caz foarte dificil, care a fost preluat în stare critică, pe 24 decembrie de la Spitalul ‘Sfăntul Pantelimon’. A fost o problemă, pentru că trebuiau să știe foarte clar cât de transportabil este Bogdan la acel moment pentru a se putea face transportul către institut”, a spus Adina Anghelescu.

Totodată, acesta a mai precizat că procedura la care este supus actorul este una folosită în România doar în anumite cazuri și că întotdeauna a avut succes.

”Această procedură este una care de obicei în România se folosea doar la cei care erau operați deja pe cord. S-a folosit cu succes, și Doamne ajută, și-n cazul lui Bogdan Stanoevici, de data aceasta pentru că primul caz care ne-a atras atenția despre această procedură este al unui ars grav de la Colectiv, Mihai Grecea. El a fost al 7-lea pacient cu arsuri foarte grave care a fost ținut în acest repaos și în această respirație extrcorporală”, a mai spus Adina Anghelescu.

Săptămâni critice

Antena 3 informa în urmă cu ceva câteva ore că Bogdan Stanoevici a fost operat de urgență, dat fiind starea sa de sănătate destul de gravă. Medicii precizau că urătoarele săptămâni sunt decizive pentru viața actorului.

„Bogdan Stanoevici a fost supus recent unei intervenții prin care i-au fost puși plămânii în repaos total timp de 7 până la 15 zile. Tocmai de aceea, spuneau medicii, următoarele săptămâni sunt critice. Practic, în acest moment oxigenarea lui se face doar extracorporală.

Pe 16 decembrie, Bogdan Stanoevici a fost internat pentru prima dată pentru că s-a infectat cu SARS-CoV2. A fost internat la Spitalul ‘Sfântul Pantelimon’ din Capitală. La două zile distanță, deja, era dus la Terapie Intensivă în stare gravă”, informa Antena 3.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu