Florea Diaconu, a cărui firmă este implicată în construcţia Magistralei 4 de metrou Eroilor – Drumul Taberei, a anunţat de curând că lipsa investiţiilor realizate de stat îl determină să îşi dezvolte propriile proiecte pentru a da de lucru constructorilor.

Denumit Vista Exclusive Concept, noul proiect rezidenţial va fi format din şapte vile de lux, mobilate Rovere. Lucrările de construcţie au început în 1 noiembrie şi au ca termen de finalizare şase luni, investiţia totală în ansamblu fiind de 2,5 mil. euro, bani proveniţi exclusiv din sursele proprii ale investitorilor.

„Vista nu se limitează doar la Bucureşti, având planuri de extindere inclusiv în alte ţări. Această expertiză, dublată de o disponibilitate financiară şi de prestigiul şi experienţa membrilor fondatori în domeniile în care deja activează ar trebui să reprezinte garanţia satisfacţiei clienţilor noştri”, a declarat Alessio Karkhi, unul dintre asociaţii Vista Development, firmă prin intermediul căreia sunt dezvoltate proiectele celor doi investitori.

Vista Exclusive Concept este amplasat pe Strada Erou Iancu Nicolae, din oraşul Voluntari, şi se întinde pe o suprafaţă totală de 3.400 mp. Vilele, vor fi complet mobilate şi utilate şi vor dispune de garaj închis cu două locuri de parcare, finisaje complete şi au preţul 550.000 euro cu TVA. În funcţie de răspunsul pieţei la acest ansamblu, investitorii iau în calcul extinderea proiectului, în zona existând mai multe variante în acest sens.

În septembrie, cei doi parteneri şi-au lansat primul proiect rezidenţial. Vista Rezidenţial Concept va include la finalizare 1.000 de apartamente şi circa 100 de spaţii comerciale. Proiectul, care se aşteaptă să atragă investiţii totale de 40 mil. euro, va fi amplasat în spatele mallului Grand Arena din Berceni.

Florea Diaconu ocupă locul 47 în ultima ediţie a Top 300 Capital cu o avere estimată la 98-100 mil. euro.