Conform sursei citate, informarea şoferilor a avut loc în cadrul proiectului pilot al Biroului Asigurătorilor Auto din România (BAAR) şi UNSAR, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Poliţia de Frontieră, Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor şi Academia Titi Aur.

"În perioada 24 – 29 august, în Vama Veche, Negru Vodă şi Nădlac, trei dintre cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei în perioada verii, şoferii care părăseau teritoriul României au primit pliante cu sfaturi utile în caz de accident auto în străinătate. Astfel, şoferii au fost informaţi despre drepturile şi obligaţiile pe care le au în cazul în care sunt implicaţi într-un accident rutier în afara graniţelor ţării, dar şi despre paşii de urmat în astfel de situaţii şi modul de funcţionare a asigurării Carte Verde", se menţionează în comunicat.

Această acţiune este o primă etapă a unei campanii ample de informare cu privire la asigurarea "Carte Verde", care va continua anul viitor.

"Pe lângă entităţile implicate în acest proiect, pentru 2018 este vizată atragerea mai multor parteneri din zone diferite de interes, care să contribuie la popularizarea informaţiilor transmise în cadrul campaniei. Obiectivul final al tututor partenerilor implicaţi este ca, printr-un efort colectiv, să contribuie la educarea şi informarea corectă a unui număr cât mai mare de consumatori", conform UNSAR.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei asigurărilor pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federaţiei asigurătorilor şi reasigurătorilor europeni – Insurance Europe.