O universitate din Olanda şi 15 universităţi din Marea Britanie sunt deschise anul acesta să îi primească pe studenţii care nu au apucat să se decidă cu privire la studiile universitare sau care vor să îşi schimbe opţiunile iniţiale. Tinerii pot aplica pentru programare licenţă, master, MBA sau pentru programele “foundation” dacă au nevoie de an pregătitor pentru studiile universitare clasice sau dacă au note mici la Bacalaureat.

 “Programele pregătitoare sau foundation, prin prisma faptului că predarea se desfășoară în clase mici, cu mai puțini studenți, mai multe ore de contact direct cu profesorii și suport suplimentar pentru cunoașterea limbii engleze, oferă garanția progresiei în anul 1 universitar. În această perioadă se vor familiariza cu materiile de studiu, mediul și limba.După efectuarea acestui an pregătitor, studenții vor da un examen pentru a intra la programul clasic de studiu universitar. ”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universităţi, IntegralEdu.

“Pentru tinerii români este îmbucurător faptul că a crescut numărul de universități care vin în România pentru a face admiterea pe loc, la programele pe care le mai au disponibile. Anul trecut am avut 6 universități prezente la noi, iar acum vor veni în România 16 universități care vor face interviuri și vor da răspunsul pe loc privind admiterea. Important de știut este că tinerii trebuie să fi susținut cu succes Bacalaureatul și să aibă un atestat de engleză B2 ”, a mai explicat aceasta.

Reprezentanții celor 16 universități vor fi prezenți la București pe 11 iulie la Sheraton Hotel și își vor continua periplul la Timișoara, Cluj și Iași pe 12, 13 și 14 iulie.

Universitățile care vor susține anul acesta în România procesul de admitere în 15 minute sunt:  Canterbury Christ Church University, Coventry University, Keele University, Lancaster University, Middlesex University, London Brunel International College, Plymouth University International College si Plymouth University  (parte a NAVITAS), Northampton University, SAE Creative Media Institute, Sheffield Hallam University, Swansea University, University of Essex, University of Sunderland, York St. John University din Marea Britanie și HZ University of Applied Sciences din Olanda.

 “Sistemul de admitere în 15 minute se adresează și tinerilor care au aplicat deja la o universitate în străinătate, dar care nu sunt 100% convinși că au făcut cea mai potrivită