Evaluarea MECTS a arătat că doar o cincime dintre programele oferite de universitațile din România pot fi considerate de top. Din totalul de 1075 de programe, în categoria B s-au încadrat 22,1%, în timp ce categoria C strânge cuprinde un sfert dintre programele de studiu. Cele mai puţine, 12% se regăsesc în grupa D, iar în clasa E s-au încadrat 20% din programe. Nicio universitate nu a primit calificativul F.
Clasificarea a fost făcută pe discipline de studiu. Astfel, cele mai bune programe din domeniul matematicii sunt derulate de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi de Universitatea din Craiova. Primele trei universități mentionate mai sus au de asemenea și programele de top din informatică, împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara.

În domeniul chimie , programele de top sunt cele ale Universităţii din Bucureşti, Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Cele mai bune programe de geografie şi fizică aparţin Universităţii din Bucureşti, Universităţii de Vest din Timişoara, Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Sociologia are doar două programe de tip A: în cazul Universităţii din Bucureşti şi al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.
Programele de top în economie se derulează la Academia de Studii Economice, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.
Filosofia se încadrează în categoria de elită la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Programele de psihologie din prima grupă aparţin Universităţii "Babeş-Bolyai" şi Universităţii de Vest din Timişoara. Cele mai bune programe de studiu a medicinei sunt derulate de Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Universitatea de Medicină  și Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi și de Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj.
Universitatea din Bucureşti , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu au cele mai bune programe de studiu în drept. În domeniul științe ale comunicării, au obținut calificativul "A" doar Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca și Universitatea din Bucureşti.
Universitățile private precum Hyperion, Spiru Haret sau Româno-Americană nu au reusit să obțină calificațive mai bune de D sau E, care înseamnă slab spre foarte slab.
Rezultatele integrale ale clasificării pot fi consultate aici: https://chestionar.uefiscdi.ro/docs/programe_de_studii.pdf