Prorector responsabil cu activitatea didactică şi asigurarea calităţii la TUIASI, Neculai Seghedin, a declarat că toţi candidaţii din Republica Moldova şi din Ucraina vor fi scutiţi de plata taxei de înscriere, care va fi unică, dat fiind sistemul de admitere cu un singur dosar la toate facultăţile, implementat începând cu acest an de TUIASI. 

Mai mult, susţine prorectorul Seghedin, li se va asigura o noapte gratuită de cazare tinerilor din Republica Moldova care vor veni la Iaşi pentru a-şi depune personal actele în original, în perioada 27 – 31 iulie. 

"Este o politică a universităţii de a încuraja studenţii din Republica Moldova de a urma studii la Politehnica ieşeană. Este în spiritul relaţiilor fireşti, normal, între două state care au aceeaşi cultură, limbă şi istorie. Trebuie ca aceste elemente declarative să fie însoţite şi de nişte paşi fizici, reali. Iată că unii dintre aceşti paşi îi face şi universitatea prin oferirea acestor facilităţi tinerilor din Basarabia care vor să vină la noi", a declarat Neculai Seghedin. 

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi' din Iaşi va organiza şi puncte de înscriere pentru candidaţii din Republica Moldova în licee din mai multe localităţi de peste Prut. Cei care vor dori să îşi depună dosarele de înscriere la TUIASI pot să meargă în intervalul 13 – 14 iulie, între orele 10.00 şi 15.00, la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Bălţi, Liceul Teoretic Român-Francez Gheorghe Asachi din Chişinău şi la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Ungheni. Aceştia vor veni personal în România între 27 şi 31 iulie pentru a depune actele în original, putând beneficia atunci de o noapte de cazare gratuită în Campusul Tudor Vladimirescu. 

AGERPRES