EasyJet ar urma să preia o parte din operaţiunile Air Berlin de pe aeroportul Tegel din Berlin, pentru aproximativ 40 de milioane de euro. În plus, EasyJet va prelua şi contractele de leasing pentru 25 de avioane A320 precum şi aproximativ 1.000 din piloţii şi membrii echipajelor Air Berlin. 

Graţie acestei achiziţii, EasyJet îşi va consolida poziţia pe piaţa din Germania, în faţa rivalei irlandeze Ryanair şi a filialei ‘low cost’ a Lufthansa, Eurowings. 

Comisia Europeană ar urma să îşi anunţe în mod oficial decizia până la data de 12 decembrie. Dacă tranzacţia dintre easyJet şi Air Berlin va fi aprobată, easyJet va deveni cel mai mare transportator aerian cu baza la Berlin, cu o capacitate de 16 milioane de locuri, devansând grupul Lufthansa, care după preluarea diviziilor Air Berlin, LGW şi Niki, va avea o capacitate de 10,7 milioane locuri iar pe locul al treilea va fi Ryanair cu o capacitate de 5,9 milioane locuri. 

Cea mai mare parte a activelor Air Berlin ar urma să fie preluate de grupul german Lufthansa însă acesta din urmă trebuie să convingă autorităţile europene din domeniul concurenţei că nu va beneficia de o poziţie dominantă pe piaţa germană de transport aerian. 
Agerpres