UniCredit va majora capitalul subsidiarei sale cu 250 milioane de dolari până în iunie, a anunţat joi cel mai mare grup bancar italian. Şi în martie capitalul subsidiarei din Ucraina a fost majorat cu 250 milioane de dolari.

'Grupul a decis să capitalizeze banca ţinând cont de actuala situaţie din Ucraina. Sperăm ca această majorare a capitalului să fie benefică pentru clienţii noştri ucraineni', a afirmat şeful subsidiarei UniCredit din Ucraina, Graziano Cameli.

Unele bănci europene şi-au retras sprijinul acordat subsidiarelor din Ucraina, printre acestea aflându-se Commerzbank, Erste Bank, Swedbank şi Intesa Sanpaolo. UniCredit încearcă să-şi vândă subsidiara din Ucraina.

Nivelul capitalului UniCredit în trimestrul patru din 2014 a fost afectat de rezultatele slabe înregistrate la subsidiarele din Ucraina şi Rusia, a anunţat în februarie directorul general Federico Ghizzoni.

'În loc să vorbim de intenţia de a părăsi ţara, prefer să discutăm despre condiţiile necesare pentru a rămâne. Oficial încă suntem dispuşi să vindem', a precizat Graziano Cameli.

În 2014, grupul UniCredit a realizat un profit net de două miliarde de euro, comparativ cu pierderile record de 13,96 miliarde de euro înregistrate în 2013. Divizia din România, UniCredit Ţiriac Bank, a obţinut un profit net consolidat (pe grup) de 143,8 milioane lei (32,3 milioane euro), în 2014, iar după interesele minoritare profitul net a fost de 118 milioane lei (26,5 milioane euro).

AGERPRES