Cea mai mare banca din Italia din punct de vedere al activelor, UniCredit, a anuntat ca ar putea sa isi majoreze capitalul cu cel mult 6,6 miliarde de euro in incercarea de a calma ingrijorarea investitorilor.

Proiectul de majorare de capital, care a fost aprobat duminica de catre directorul bancii, vizeaza inlocuirea dividendelor in numerar pentru 2008 cu actiuni in valoare de 3,6 miliarde de euro, cat si vanzarea de valori mobiliare convertibile de 3 miliarde de euro.

„Aceasta actiune va face din UniCredit unul dintre grupurile cu cea mai mare capitalizare din Italia” a anuntat presedintele bancii, Dieter Rampl. Acesta a mai adaugat ca planul are sprijinul principalilor actionari.

UniCredit si-a revizuit in scadere estimarile pentru profitul anului in curs, de la 52 de centi pe actiune pana la 39 de centi pe actiune, pe fondul turbulentelor de pe pietele financiare din intreaga lume. UniCredit se asteapta pentru 2008 la un profit net de 5,2 miliarde de euro, mai putin decat 6,6 miliarde de euro in 2007.

Sursa: Bloomberg