În perioada iulie-septembrie 2011, banca a înregistrat pierderi nete de 10,6 miliarde de euro (14,48 miliarde de dolari), faţă de un profit de 335 milioane de euro în perioada similară din 2010. Pierderile au fost cauzate de deprecieri de active de 8,7 miliarde de euro, în urma achiziţiilor din Kazahstan şi Ucraina, şi deprecieri de active de 135 milioane de euro din cauza expunerii la Grecia, scrie Agerpres.

UniCredit a anunţat că nu va plăti dividende pentru rezultatele financiare din 2011. Acţiunile băncii au fost suspendate luni de la tranzacţionare la bursa de la Milano.

De asemenea, UniCredit SpA a anunţat luni vânzarea unui pachet de acţiuni în valoare de 7,5 miliarde de euro pentru a întări capitalul celei mai mari bănci italiene. Emisiunea de acţiuni ar putea avea loc în primul trimestru din 2012 – posibil în ianuarie – în speranţa că se vor îmbunătăţi condiţiile de pe pieţe, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În urma vânzării de acţiuni, UniCredit speră să ajungă la o rată de adecvare a capitalului Tier 1 de peste 9% în 2012 şi un profit de 6,5 miliarde de euro în 2015, conform noului plan de afaceri.

Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, speră ca prin majorarea capitalului, reducerea operaţiunilor la divizia de investiţii bancare şi concentrarea pe pieţele din Italia, Austria, Germania, Polonia şi Turcia, banca să fie protejată de volatilitatea de pe pieţe şi să-şi stabilizeze profitul. UniCredit deţine obligaţiuni guvernamentale italiene în valoare de 38 miliarde de euro, iar acţiunile şi-au pierdut jumătate din valoare de la începutul anului.