Ungaria ia fața României. Continuă să finanţeze construcţia de infrastructuri în Transilvania

Așadar, Peter Szijjarto a explicat în cadrul conferinței de presă că sportul este „un instrument pentru păstrarea şi consolidarea identităţii naţionale”.

„Sportul este un instrument pentru păstrarea şi consolidarea identităţii naţionale”, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului la conferinţa de presă comună.

Necesitatea reformelor în sportul românesc

Conform declarației respective, până acum Guvernul din Ungaria a furnizat un sprijin în valoare de 30 de miliarde de forinţi, respectiv 83 de milioane de euro, pentru proiecte de infrastructuri sportive în regiunile locuite de mulţi etnici maghiari, inclusiv construcţia unui stadion de fotbal la Sfântu Gheorghe şi a unui patinoar la Sângeorgiu de Mureş.

Pentru acest an există planuri pentru a sprijini construcţia unei academii de fotbal la Satu Mare şi a unui internat la academia de hochei de la Cârţa, judeţul Harghita, a completat Szijjarto.

La rândul său, ministrul Eduard Novak a vorbit de necesitatea reformelor în sportul românesc şi de asemenea şi-a exprimat speranţa că Ungaria va promova acest proces prin schimb de bune practici.

Ungaria a dat lovitura în UE

Recomandată de toate cele trei mari agenţii de rating, Ungaria a încheiat anul trecut în categoria recomandată pentru investiţii, astfel că, în pofida crizei, investitorii au încredere în economia ungară, a scris, luni, Mihály Varga, ministrul ungar al finanţelor, în cea mai recentă postare pe pagina sa de Facebook, conform MTI.

Potrivit politicianului, această încredere este susţinută de câteva măsuri luate în luna precedentă, dintre care a evidenţiat: Ungaria a plătit în avans 430 de milioane de dolari din datoria sa publică, ceea ce a dus la o economie de 10 miliarde forinţi (27,19 milioane euro) şi astfel şi-a îmbunătăţit semnificativ maturitatea reziduală a datoriei publice. Printre aceşti factori, ministrul a enumerat şi faptul că Ungaria a schimbat obligaţiuni de stat pe termen scurt, în valoare de 1.300 de miliarde forinţi (3,53 miliarde euro), cu obligaţiuni pe termen lung, între 8 şi 20 de ani. Acest lucru a sporit şi mai mult securitatea finanţării datoriei.