Astfel, MAV va înlocui serviciile suspendate cu trenuri care vor circula pe sectoare interne între frontiere şi staţiile de domiciliu.

În ceea ce privelte serviciile interne, acestea nu sunt restricţionate, cu excepţia Căii Ferate a Copiilor, informează MTI, citată de agerpres.

Reţelele MAV vor asigura în continuare legătura feroviară cu Austria. Marţi, compania austriacă OBB a suspendat serviciile reţelei GYSEV între localitatea ungară Szentgotthard şi comunele austriece Fehring şi Jennersdorf.

De asemenea, Traficul feroviar între Ungaria şi Serbia va continua prin gara de frontieră Kelebia.

Slovacia a suspendat deja trenurile

Slovacia a suspendat trenurile internaţionale în 13 martie, iar România în 14 martie, cu excepţia celor prin gările Lokoshaza şi Biharkeresztes. Slovenia a adoptat o măsură similară în 16 martie. Serviciile care presupun trecerea frontierelor Ungariei cu Croaţia şi Ucraina au fost de asemenea suspendate.

De asemenea, către Cehia, Polonia şi Elveţia şi dinspre aceste ţări spre Ungaria nu mai circulă niciun tren.

Potrivit site-ului guvernamental de informaţii dedicate epidemiei de coronavirus, koronavirus.gov.hu, până miercuri se confirmaseră în Ungaria 58 de cazuri de contaminare, din care două vindecări şi un deces. Printre pacienţi se numără nouă iranieni, un britanic şi un kazah.