Unde vedem meciurile din Liga 1 în următorii 5 ani! Contract bombă pentru drepturile TV.

Cluburile din Liga 1 au votat marţi noul contract pentru drepturile TV, în cadrul Adunării Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, convocată de Gino Iorgulescu. Noul contract intră în vigoare din sezonul 2019-2020.

Cine a câștigat contractul, fără licitație

LPF a cedat astfel drepturile de televizare a tuturor meciurilor din Liga 1 pentru următoarele cinci sezoane, firmei eAd, care deţine şi actualele drepturi TV, pentru suma de 28 de milioane de euro pe an.

„Contractul drepturilor TV pe următorii 5 ani s-a aprobat în Adunarea Generală. Suma este de 28 de milioane plus TVA. Nu intrăm în amănunte, mai sunt nişte schimbari în contract. Firma respectivă o să vândă celor care sunt interesaţi, ca şi până acum. E şi un interes din străinătate, dar acele societăţi trebuie să ia legătura cu firma care deţine exclusiv drepturile TV. Noi suntem mulţumiţi, cluburile la fel. Au stat cu emoţii, credeau că nu mai putem face un asemenea contract. Nu s-a făcut licitaţie, pentru că se luau mai puţini bani”, a spus Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.

LPF anuntase inca de luna trecuta ca sumele din noul contract nu vor fi sub cele actuale.

Ce posturi TV transmit meciurile din Liga 1

Posturile care vor transmite meciurile din Liga 1 in urmatorii cinci ani sunt Digi Sport, Telekom Sport si Look Sport / Look Plus.

 

FRF nu renunţă la banii din drepturile TV ale meciurilor din Liga I

Preşedintele FRF, Răzvan Bulreanu, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că forul pe care îl conduce va încasa contribuţia de solidaritate din contractul pe care LPF l-a anunţat marți. Potrvit principiului solidarităţii, un procent de 5% din drepturile de televizare a meciurilor din Liga I trebuie plătit către echipele din eşaloanele al doilea şi al treilea. LPF a anunţat, marţi, cedarea drepturile TV pentru suma de 28 de milioane de euro pe an.

„Imediat cum se semna acest contract de drepturi TV va intra în vigoare şi această cotă de solidaritate. E o decizie pe care o avem luată în Adunarea Generală, va trebui doar să o implementăm„, a spus Burleanu, potrivit news.ro.

Cum se împart MILIOANELE DE EURO din DREPTURILE TV pentru acest an.  Câţi bani iau FCSB, CFR şi Craiova.  Se împart nu mai puţin de 19,1 milioane de euro!

Calculele sunt simple. Campioană primește 3,8 milioane. Diferența față de locul 2 e mică, de numai 200.000 de euro. Premiile scad la 3,3 milioane pentru locul 3, respectiv 3 milioane pentru locul 4. Poziția a 5-a e recompensată cu 2,8 milioane, în timp ce ultima clasată din play-off ia și ea o suma importantă, 2,6 milioane de euro!

Cele mai mari bugete din Liga 1 le au FCSB, CFR Cluj și Craiova. Primele învârt între 8 și 10 milioane pe an, în timp ce Craiova este cotată la aproximativ 7 milioane de euro pe sezon, scrie romaniatv.net.

Cum se impart banii din drepturile TV:

Locul 1: 3,8

Locul 2: 3,6

Locul 3: 3,3

Locul 4: 3

Locul 5: 2,8

Locul 6: 2,6

– sumele sunt exprimate în milioane de euro.