Rezultate studiului citat mai relevă un lucru: sunt mai mulţi bancheri care îşi doresc să lucreze în Singapore, decât cei care aspiră la un loc de muncă în New York, considerat "raiul bancherilor". Un alt studiu, condus de data aceasta de Boston Consulting Group şi preluat recent de revista Capital, arată că Singapore este ţara cu cea mai densă populaţie de milionari. Mai precis, 17% dintre familiile din Singapore sunt familii de milionari în dolari.

Noul "loc de joacă" al milionarilor lumii s-a mutat, aşadar, la Singapore.

De ce?

Singapore este o "ţară" prietenoasă afacerilor. Cea mai "prietenoasă" ţară, ţinând cont că durează, în medie, trei zile să-ţi deschizi propria afacere. Mai mult, piaţa este deschisă şi competitivă, iar tarifele pe importuri sunt inexistente. Rata şomajului este de numai 2,1% în Singapore. Cifrele provin dintr-un raport întocmit de Banca Mondială.

Marii angajatori ai bancherilor se află deja în Singapore. Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup, Deutsche şi JP Morgan au deja reprezentanţe pe insulă.

Deşi preţurile se poziţionează printre cele mai ridicate din Asia, piaţa imobiliară din Singapore a înregistrat una dintre cele mai rapide creşteri din lume în ultimii cinci ani.

Sistemul de sănătate al ţării este eficient şi se poziţionează printre fruntaşele lumii, potrivit jurnaliştilor  de la Business Insider.

Rata criminalităţii este una dintre cele mai scăzute din lume – numai 660 de cazuri la 100.000 de rezindenţi.