Nicolas Dupont-Aignan, suveranist francez şi fost aliat al lui Marine Le Pen în turul doi al prezidenţialelor din 2017, şi-a anunţat, sâmbătă, candidatura pentru cea mai înaltă funcţie din statul francez în anul 2022. El a precizat că trebuie ca „francezii să aibă de unde alege” şi să se evite astfel un duel Macron – Le Pen.

Francezii nu vor să vadă un duel Macron – Le Pen la următoarele alegeri

Circa „80% dintre francezi nu vor un duel Macron – Le Pen, care este pe cale să ni se servească. (…) Eu candidez acum pentru că vreau să-i conving pe francezi că nu există fatalitate şi că putem trăi altă viaţă în Franţa”, a precizat Nicolas Dupont-Aignan, preşedintele formaţiunii politice Debout la France, pentru postul de televiziune TF1.

El a subliniat că îşi doreşte extrem de mult ca francezii să-şi recapate încrederea în propria ţară.

„Aş vrea atât de mult ca francezii să creadă din nou în ţara lor” şi „vreau ca în 2022 francezii să aibă de unde să aleagă”, a mai precizat Dupont-Aignan, potrivit news.ro.

Nicolas Dupont-Aignan a încercat şi în trecut să obţină voturile francezilor

Ulterior, liderul Debout la France a mers să susţină un discurs la reluarea activităţii politice în faţa membrilor formaţiunii, la Cirque d’Hiver din Paris.

Nu ar fi pentru prima oară când Nicolas Dupont-Aignan îşi propune să devină preşedinte al Franţei. El a mai candidat şi la alegerile ce au avut loc în 2012 şi 2017.

Un suveranist, Nicolas Dupont-Aignan a obţinut un scor de 4,7% din voturile exprimate în primul tur al ultimelor alegeri prezidenţiale, după care a susţinut-o pe candidata de extremă dreapta Marine Le Pen, preşedintele formaţiunii Adunarea Naţională (Rassemblement National), împotriva lui Emmanuel Macron.