"Consider acest gest grosier pentru că din nefericire anumite persoane, mai ales cele din imperiul SUA, continuă să ne considere cerşetori. Noi nu depindem de pui, am progresat mult", a declarat jurnaliştilor ministrul dezvoltării rurale, Cesar Cocarico, adăugând: 'Poporul nostru este demn şi ştie să muncească', scrie Agerpres.

Fondatorul Microsoft, omul cel mai bogat din lume, a indicat săptămâna trecută că fundaţia sa 'Bill şi Melinda Gates' s-a asociat ONG-ului Heifer International pentru a dona câte 100.000 de pui mai multor zeci de ţări în curs de dezvoltare.

'Mi se pare destul de evident că oricine trăieşte în extremă sărăcie este mai favorizat dacă are pui', a asigurat filantropul, posesor al unei averi de 75 de miliarde de dolari.

Acest gen de ofertă 'ne percepe în continuare ca ţări din lumea a treia, vrednice de milă, şi acest punct de vedere merită ca populaţia să protesteze în mod generalizat' împotriva lui, a estimat ministrul bolivian pentru a justifica alegerea Boliviei de a refuza aceşti pui.

Economia Boliviei a cunoscut o puternică creştere după sosirea la putere a preşedintelui socialist Evo Morales, primul conducător de origine indigenă al ţării, care a naţionalizat industria petrolieră în 2006.

Dar ţara sud-americană rămâne una dintre cele mai sărace din lume, cu aproape 40 % din populaţia sa trăind sub pragul de sărăcie, potrivit Băncii Mondiale.