Potrivit ANM, până la ora 20.00, mai multe zone din țară se vor afla sun un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, în intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Un val de caniculă a lovit toată țara! ANM a emis Cod Portocaliu. La cât vor ajunge temperaturile

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.

Caniculă în mai multe orașe

În paralel, în mai multe orașe din țară, un val de caniculă va fi prezent până la ora 18.00. Sunt vizate  regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade.

Totodată, miercuri în prima zi a lunii iulie, și în zonele vestice va exista un disconfort termic, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Un val de caniculă a lovit toată țara! ANM a emis Cod Portocaliu. La cât vor ajunge temperaturile

Meteorologii mai atrag atenția că disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.