Tabloul este realizat în mărime naturală, în 1963 şi va fi scos la vânzare în cadrul licitaţiei de artă postbelică şi contemporană organizată de casa Sotheby’s pe 9 mai. Înainte de a fi licitat, tabloul va fi expus la Los Angeles, Hong Kong şi Londra.

Celălalt tablou din seria "Double Elvis" a fost vândut la licitaţie în anul 1995, iar de atunci preţurile pentru operele lui Warhol au crescut vertiginos. Portrete ale unor legende din cultura pop, precum Marilyn Monroe, Jacqueline Kennedy şi Elizabeth Taylor, s-au vândut la preţuri exorbitante.
Din cele 22 de tablouri cu Elvis Presley realizate de Andy Warhol, prezentate iniţial la galeria de artă Ferus din Los Angeles, nouă se află în colecţiile unor muzee prestigioase, precum Museum of Modern Art.

Cel mai scump tablou semnat de Andy Warhol este din seria "Death and Disaster" şi se numeşte "Green Car Crash (Green Car Burning)". A fost realizat în 1963, şi-a depăşit de peste două ori preţul estimativ şi a fost vândut cu 71,7 milioane de dolari în anul 2007.