Potrivit agenţiei DPA, vineri, guvernul german a decis să susțină acuzațiile guvernelor din SUA, Marea Britanie şi Olanda potrivit cărora Rusia se află în spatele atacurilor cibernetice masive de anul trecut. 

”Guvernul federal crede, cu o probabilitate la limita certitudinii, că în spatele campaniei APT28 se află serviciul de informaţii al armatei ruse GRU”, a declarat vineri la Berlin purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert. 

Se crede că APT28, cunoscut şi ca Fancy Bear printre alte nume, ar fi un grup de spionaj asociat cu GRU. Berlinul îl suspectează că s-a aflat în spatele atacurilor împotriva camerei inferioare germane (Bundestag) şi a reţelei de date a guvernului federal în 2015. 

”Această evaluare se bazează pe fapte şi surse ale noastre foarte bune”, a declarat Seibert, citat de Agerpres. Guvernul german are de asemenea ”deplină încredere” în guvernele britanic şi olandez, care au acuzat cu o zi mai înainte Rusia de lansarea unor atacuri împotriva lor. 

”Condamnăm ferm astfel de atacuri împotriva unor organizaţii internaţionale şi facilităţi ale aliaţilor noştri. Facem apel la Rusia să-şi îndeplinească responsabilităţile şi să se abţină de la astfel de atacuri”, a mai spus Seibert.