Compania cu capital 100% românesc, Rodbun Grup, a contractat o facilitate de credit în valoare de 262 de milioane de lei de la un un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank România și Banca Transilvania.

Considerată una dintre cele mai importante companii de agri-business din România, Rodbun Grup, fondată de antreprenorii Daniel Muntean și Iancu Alexandru, deține 70 de fitofarmacii, exploatează 10.000 de hectare de teren agricol în 10 ferme, având o capacitate de depozitare în silozuri și magazine de 100.000 de tone. Rodbun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, cu capital integral românesc, înființată în
anul 2002.

Grupul Rodbun deține o bază genetică de sămânță pentru un portofoliu foarte larg de culturi, trei fabrici de procesare și condiționare sămânță. Grupul deține una dintre cele mai puternice infrastructuri logis tice din
piața agro având capacități de depozitare de peste 100.000 de tone și o flotă de transport formată din 65 de camioane.

“Misiunea companiei noastre este să aducem prosperitate fermierului român. În același timp, susținem dezvoltarea agriculturii românești. De aceea, parteneriatul cu cele cinci bănci înseamnă, pentru noi, mai mult decât o simplă formulă de creditare. Este o investiție în viitorul agriculturii românești, o șansă pentru compania Rodbun de a se dezvolta pentru a fi mai competitivă pe o piață caracterizată de o concurență dură cu fermierii europeni și companiile multinaționale”, a declarat Daniel Muntean, directorul general al Rodbun Grup.

Creditul sindicalizat, în valoare de 262 de milioane de lei, a fost structurat în două facilități: o facilitate de credit revolving care va fi utilizată de Rodbun Grup pentru refinanțarea parțială a creditelor existente și pentru acoperirea nevoilor tot mai mari de capital de lucru ale fermierilor, precum și o facilitate de credit pe termen lung, care va fi utilizată pentru refinanțarea creditelor de investiții existente și pentru achiziția și modernizarea unei baze de procesare și stocare de cereale. Noua bază a companiei Rodbun se află în apropierea portului Brăila, una dintre cele mai dezvoltate zone agricole din România. Investiția se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei. În cadrul acestei finanțări, BCR are calitatea de agent de documentație, agent de facilitate și de garanții.