Împreună cu FordPass Connect, aplicația FordPass le va oferi șoferilor posibilitatea de a încuia și a descuia ușile propriei mașini indiferent de locul din lume în care se află aceștia. Conform oficialilor Ford, informații precum nivelul carburantului sau al uleiului de motor, presiunea din anvelope, durata de viață a bateriei, kilometrajul, activarea alarmei și localizarea mașinii pe hartă vor și ele incluse între facilitățile oferite de aplicație. Opțiunea Live Traffic le va oferi șoferilor actualizări în timp real și le va reconfigura traseul pentru a-i face să evite zonele aglomerate din trafic.

„Viitorul mobilității este activat de conectivitate: de conexiunea dintre tine și vehicul, dintre smartphone-ul tău și vehicul și dintre vehicul și mediul înconjurător”, spune Don Butler, director executiv Servicii și Vehicule Conectate Ford. „Prin FordPass Connect, platforma noastră SYNC face tranziția între o poziționare concentrată pe telefoane și tablete și cea conectată la tehnologia Cloud. Ford Pass Connect cu Wi-Fi oferit de Vodafone le va permite copiilor să urmărească filme, să asculte muzică sau chiar să-și facă temele în timpul călătoriei cu mașina. În plus, cei care lucrează în timp ce se deplasează vor putea accesa ușor resursele de birou de care au nevoie indiferent de locul în care se află”.

Ford a făcut anunțul lansării noii tehnologii în cadrul Mobile World Congress Barcelona, cel mai mare eveniment global dedicat industriei mobile. Hotspot-ul Wi-Fi include o antenă externă și permite până la 10 device-uri conectate în același timp.

Modelele Ford oferă încă din 2012 funcția de Asistență pentru situațiile de urgență (Emergency Assistance) prin sistemul de conectivitate SYNC. În eventualitatea unui accident în urma căruia s-a declanșat explozia unui airbag sau a fost întreruptă alimentarea cu carburant, această tehnologie utilizează un telefon mobil conectat care îi ajută pe ocupanții mașinii și inițiază un apel direct la serviciile de urgență în limba regiunii respective, alertând astfel echipele de prim ajutor și oferindu-le informații legate de localizarea vehiculului.

Ford îmbunătățește acum acest sistem cu ajutorul modemului integrat, oferind serviciului eCall, care contactează automat serviciile de urgență după un accident, comunicând localizarea mașinii și anunțând dacă șoferul este conștient sau nu. Ford va continua să ofere pachetul de Asistență pentru situațiile de urgență pe vehiculele care nu sunt echipate cu FordPass Connect.

Pentru a putea beneficia de capabilitățile Hotspot-ului Wi-Fi integrat, un model Ford MY2018 (mașini produse după jumătatea anului 2017) trebuie să vină cu elementele hardware necesare, fiind nevoie, de asemenea, de un abonament de date mobile. În funcție de acoperire, serviciul de date nu este disponibil în toate zonele, iar abonamentele ar putea avea termeni și condiții aplicabile, implicit legate de tarife suplimentare ale serviciului de date. Există posibilitatea ca serviciile de mesagerie și de date să fie taxate. Tehnologia va fi disponibilă pe anumite modele Ford începând din Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și Spania.