„E o miză electorală pentru guvernul Dăncilă. Dacă Kovesi ar fi numită mâine, PSD s-ar duce la 6%,”  a explicat Cristian Preda.

„Persoanele condamnate se adaptează la contextual politic. Există un oportunism larg răspândit. Toată lumea, inclusiv condamnații, au văzut că partidul de la putere dorește să spele corupții, printre altele construind o secție specială de investigare a magistraților, nimeni nu și-a închipuit altceva. Era ușor de întrevăzut acest lucru și nimeni nu și-a închipuit altceva. Acum aruncă vina în altă parte: spunând că ei sunt îngeri și demonii sunt cei care au vrut să facă dreptate. Nu e nimic de mirare, e scandalos, dar asta e atmosfera din societatea noastră,” a spus Cristian Preda în cadrul unei emisiuni online.

Se vor înțelege până la urmă pentru că strategia Parlamentului este cea bună. Spune că trebuie să discutăm despre instituții. Cum găsim făptașii, cum găsim aceste canale prin care banii europeni în loc să se ducă undeva se duc în buzunarele altcuiva, a declarat europarlamentarul, citat de libertatea.ro.

Sunt convins că Parlamentul va câștiga. Tot ce se întâmplă acum, din cauza acestei presiuni venite de la Dăncilă și de la ceilalți, ezitărilor unora dintre guverne, nu avem decât o amânare a deciziei. Nu cred că e posibilă contrazicerea deciziei PE. E singurul organism ales direct dintre instituțiile europene și nu cred că raționamentul PE are vreo fisură, a continuat Cristian Preda.