Senatorul PNL Florin Cîţu l-a atacat dur pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, în urma anunţului acestuia despre impozitarea pensiilor speciale. Teodorovici a declarat că se doreşte introducerea unui plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celor care depăşesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate”. Cîţu spune că măsura pe care vrea s-o ia Guvernul nu este decât o încercare disperată din planul de albire a PSD-ALDE şi îl îndeamnă pe ministrul Teodorovici să recunoască public gaura imensă de la bugetul de stat.

“Теодорович las-o jos ca măcăne! Теодорович ar trebui sa recunoască PUBLIC GAURA imensă de la buget şi să arate rectificarea bugetara NEGATIVĂ. Теодорович îţi garantez eu un lucru. Să te aştepţi să dai explicaţii în Parlament şi altor instituţii de stat despre măsluirea execuţiei bugetare în 2018. Veţi răspunde pentru TOT. Impozitarea pensiilor speciale este doar o încercare disperată din planul de albire a PSD+ALDE. Viorica Albă ca Zăpada şi cei 27 de pititici încă lucrează la ştergerea din memorie a producţiei în care tot ei erau actori principali AliDragnea şi cei 40 de hoţi.”, a publicat Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Senatorul PNL vine şi cu o soluţie pentru această problemă: un sistem de pensii bazat doar pe contributivitate la care aderă toţi românii: “Pensia medie pentru românii care depind doar de sistemul bazat pe contributivitate este de 1100 de lei pe lună. Теодорович propune impozitarea pensiilor de peste 10.000 de lei pentru a “repara” situaţia. Doar un impozit de 150% pentru pensiile de peste 10.000 de lei ar regla cât de cât situaţia. Altfel, media pensiilor pentru privilegiaţii României rămâne cu mult peste ce primesc românii de rând. Singura soluţie care rezolvă această problema – TOŢI românii trec pe un sistem de pensii bazat DOAR pe contributivitate. România este o ţară prea săracă să-şi permită pensionari de lux.”

Florin Cîţu îşi încheie pledoaria sugerând că Eugen Teodorovici ar avea de gând să impoziteze şi pensiile private obligatorii şi facultative, adică cele de la Pilonul II şi III. “Iar despre intenţiile reale ale lui Теодорович… În Parlament a votat , alături de PSD+ALDE, împotriva proiectului meu de lege care elimina pensiile speciale. Asta spune tot. O întrebare pentru Теодорович: Cum impozitezi tovarăşe DOAR pensiile speciale şi nu şi pe cele din Pilonul II şi PIlonul III? (sau asta este de fapt planul ?)”, a mai scris senatorul liberal.