Prefectul judeţului Brăila, Nicuşor Ciocan, a anunţat pe Facebook că municipiul Brăila, dar și localitatea Vărsătura intră în scenariul roşu.

” O veste tristă pentru brăileni, pe 20 martie incidenţa raportată la nivelul municipiului Brăila este de 3,05 la 1000 locuitori. A fost întocmit proiectul de Hotărâre a Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă Brăila din data de 20.03.2021, acesta urmează procedura legală de vot din partea membrilor comisiei, urmând ca duminică să fie emis şi ordinul. În aceeaşi situaţie este şi localitatea Vărsătura, şi aceasta intrând în şcenariul roşu…” a scris prefectul de Brăila.
Sâmbătă, Brăila a înregistrat 96 de cazuri noi de coronavis şi 2 decese în rândul persoanelor infectate. De la debutul pandemiei, 10.487 de brăileni s-au infectat iar 522 au decedat.
Peste 25.500 de brăileni s-au vaccinat anti coronavirus până acum.

Câte orașe se află în scenariul roșu

Potrivit ultimelor date, opt județe se află în scenariul roșu. Capitala a trecut și ea de 3 la mia de locuitori. Sâmbătă, Oradea și Iași au trecut în scenariul roșu.
”Activitatea operatorilor economici, restaurantelor, cafenenelor, sălilor de spectacol, cinematografelor, teatrelor şi sălile de jocuri să fie interzise în ceea ce priveşte spaţiile interioare. Grădiniţele şi clasele primare continuă să funcţioneze, scenariul roşu modificând doar activitatea claselor a VIII-a şi a XII-a, care vor activa în sistem hibrid, jumătate prezenţi fizic şi jumătate online.”, a declarat Ovidiu Mihaiuc, purtător de cuvânt Prefectura Iași.

Se prelungesc restricțiile în Capitală

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, duminică, înaintea ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, că restricțiile actuale vor fi prelungite pentru 14 zile.
Acesta a declarat că vor intensifica controalele pentru a se asigura că sunt respectate măsurile impuse. Astfel, Bucureștiul nu va intra în carantină.

“Astăzi vom avea ședința Comitetului pentru Situații de Urgență. În pregătirea ședinței am cerut de la toate enitățile membre în acest comitet puncte de vedere. Punctele de vedere comune sunt că vom prelungi măsurile care sunt și astăzi în vigoare. Nu avem de gând să introducem alte măsuri.

Vom intensifica controalele, avem propuneri în acest sens. Vom monitoriza cu atenție mare situația. Este destul de delicată, suntem înconjurați de carantină în județul Ilfov. Majoritatea localităților au intrat acolo. Județul Ilfov a cerut sprijinul Poliției Capitalei pentru organizarea filtrelor între Ilfov și București. Este o activitate destul de intensă și necesită forțe multe.

Sunt în constantă legătură cu autoritățile sanitare și dacă ne vor semnala că trebuie să introducem și alte măsuri, sigur că o vom face”, a declarat Alin Stoica.