Langa orasul Balcic din Bulgaria, s-a construit complexul de lux Lighthouse Golf Resort & Spa, pe o suprafata de un kilometru patrat ce cuprinde un teren de golf de 18 cupe, un hotel de cinci stele cu cateva piscine, atat descoperite cat si acoperite, un centru de spa, terenuri de tenis, restaurante si cateva zone cu magazine. Pentru a se marca terminarea constructiei, ieri a inceput turneul Mercedes-Benz Open, la care participa 80 de jucatori de golf din Bulgaria si alte tari. Cu aceasta ocazie vor fi facute si prezentari ale primului SUV compact marca Mercedes-Benz, si anume GLK Class.

Pentru publicul larg, complexul se va deschide in mai 2009, chiar inaintea sezonului estival. Mai sunt de facut cateva mici amenajari si finisaje, totalul investitiei fiind de 70 milioane de euro. Detalii suplimentare la https://lighthousegolfresort.com.

Terenul de golf este asezat langa o faleza, mai exact pe un platou cu vedere directa la Marea Neagra. Este vorba despre aceeasi mare la care are iesire si Romania, numai ca la noi complexurile de acest gen inca nu s-au deschis, turistii din segmentul premium high-end neavand ce sa faca pe litoralul romanesc. Intre timp, hotelierii romani se bucura la numarul mare de turisti care se cazeaza la doua sau trei stele si asteapta sa-si rotunjeasca veniturile prin programe precum „Litoralul pentru toti”, destinate publicului low-end.