Serviciul, denumit ABILITAXI, va funcţiona din 10 septembrie 2018 şi va putea fi utilizat gratuit de persoanele cu handicap fizic, respectiv dizabilitate motorie, care nu realizează venituri în afara prestațiilor sociale acordate de la bugetul de stat și local.

Proiectul este implementat alături de Asociaţia RESTART Cauză Bună.

Pentru a folosi serviciile ABILITAXI, în regim de comandă prealabilă, potențialii beneficiari trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă certificat de handicap emis de un Consiliu Local de sector,
  • să aibă domiciliul în Municipiul București,
  • să nu fie instituționalizați într-un centru rezidențial public,
  • să nu realizeze alte venituri în afara indemnizației de handicap și bugetului complementar și a stimulentului pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap.
  • să se inscrie în baza de date a DGASMB pentru utilizarea serviciului de transport gratuit.

Persoanele care se încadrează în criteriile de eligibilitate, conform condițiilor prezentate mai sus, pot suna la numărul de telefon 075RESTART/0757378278, pentru programarea curselor. Transportul gratuit poate fi solicitat cu 48 ore înainte.

Pentru înscrieri în baza de date a DGASMB, persoanele interesate de serviciul de transport accesibilizat gratuit vor completa o cerere, care se transmite pe e-mail la adresa [email protected] sau prin depunere/poşta la sediul direcţiei. Persoanele care nu pot descarca/printa cererea, pot trimite informaţiile solicitate în cerere, în corpul unui e-mail, transmis la aceeaşi adresă [email protected]


Te-ar putea interesa și: