OMV a precizat că, începând cu data de 1 septembrie 2015, Johann Pleininger, 53 de ani, îl va înlocui în funcţie pe olandezul Jaap Huijskes, care a decis să părăsească grupul înainte de expirarea mandatului său. OMV nu a explicat care sunt motivele care au stat la baza plecării lui Huijskes, dar a subliniat că despărţirea acestuia de OMV s-a făcut în cele mai bune condiţii.

"Johann Pleininger este unul dintre cei mai experimentaţi manageri ai OMV. Realizările sale excepţionale la OMV Petrom merită să fie evidenţiate", a declarat preşedintele consiliului de supraveghere de la OMV, Peter Oswald.

Johann Pleininger s-a alăturat OMV în 1997 şi între 2007 şi 2013 a fost responsabil pentru operaţiunile de explorare şi producţie (E&P) în consiliul de supraveghere al OMV Petrom la Bucureşti.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. AGERPRES