După ce comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA a adoptat miercuri un nou set de sancţiuni împotriva Iranului, pentru a forţa regimul de la Teheran să-şi abandoneze programul nuclear, cotidianul britanic The Guardian a scris că Marea Britanie se grăbeşte cu planurile privind o potenţială intervenţie militară în Iran. Britanicii ar putea lansa proiectile asupra unor puncte strategice din Iran.

Statele Unite au refuzat să comenteze "zvonurile" sau "dezbaterile" care indică dorinţa premierului israelian, Benjamin Netanyahu, de a găsi susţinere în cadrul guvernului său pentru a lovi Iranul pe calea aerului. În cadrul executivului israelian, partizanii şi opozanţii unui atac împotriva instalaţiilor nucleare iraniene se confruntă de mai multe zile, potrivit unor informaţii lăsate să ajungă la reprezentanţii mass-media. Dezbaterea îi opune pe şeful cabinetului, Benjamin Netanyahu, susţinut de ministrul apărării, Ehud Bark, şi de cel de externe, Avigdor Lieberman, – care susţin "opţiunea militară"-, restului membrilor guvernului şi responsabililor serviciilor secrete, care au în vedere sancţiuni economice pentru a exercita presiuni asupra Teheranului.

Israelienii sunt divizaţi în legătură cu un eventual atac asupra Iranului
 
Israelienii sunt divizaţi în legătură cu un eventual atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene, o problemă care face obiectul unei intense dezbateri publice şi la vârf în Israel, indică rezultatul unui sondaj de opinie. Aproximativ 41% din persoanele chestionate sunt pentru o asemenea operaţiune împotriva Iranului, 39% se opun, iar 20% se abţin. De asemenea, 52% dintre israelieni au încredere în premierul Benjamin Netanyahu şi în ministrul apărării Ehud Barak, ambii susţinători fervenţi ai unei soluţii militare în dosarul nuclear iranian.

Iranul anunţă că va dovedi cu documente că SUA "sponsorizează terorismul"

Teheranul va da publicităţii o sută de documente care dovedesc rolul jucat de Washington în sponsorizarea activităţilor teroriste din Iran şi din întregul Orient Mijlociu, a declarat miercuri ayatollahul Ali Khamenei.

"Avem o sută de documente de netăgăduit care descriu rolul jucat de SUA în coordonarea terorii şi a acţiunilor teroriste din Iran şi din regiune", a declarat Khamenei, cu două zile înainte de împlinirea a 32 de ani de la ocuparea ambasadei SUA de la Teheran. "Prin publicarea acestor documente, vom dezonora SUA şi pe cei care pretind că sunt avocaţii apărării drepturilor omului şi că luptă împotriva terorismului", a mai spus el.