Producătorul american de aparatură foto a început discuţiile cu băncile privind o nouă linie de credit pe care Kodak ar putea-o obţine, conform Capitolului 11 din legea falimentului care permite companiilor să continue activitatea în timp ce-şi reorganizează situaţia financiară, scrie Agerpres.

Miercuri, zvonurile că firma a început pregătirile pentru o posibilă plasare sub protecţia legii falimentului au dus la scăderea acţiunilor cu 28%. La închiderea bursei de la New York, preţul unei acţiuni Kodak era de 47 de cenţi, cu peste 90% mai mult decât nivelul din urmă cu un an.

Reprezentanţii Kodak au refuzat să comenteze informaţiile şi au publicat o declaraţie în care se arată că nu comentează zvonurile sau speculaţiile de pe piaţă.

În octombrie 2011, agenţiile de ştiri au anunţat că urmează un posibil faliment la Kodak, ceea ce a dus la un declin semnificativ al preţului acţiunilor. Kodak a emis atunci un comunicat în care preciza că a angajat firma de avocatură Jones Day, specializată în consultanţă pentru restructurarea afacerilor, dar că ‘este hotărâtă să-şi îndeplinească integral toate obligaţiile şi că nu intenţionează să ceară protecţia legii falimentului’.

Semnele înrăutăţirii situaţiei Kodak au devenit mai vizibile în ultimele zile, prin plecarea a trei directori şi avertismentul bursei de la New York că ar putea delista acţiunile companiei, dacă preţul pe acţiune rămâne sub un dolar.

Kodak încearcă vânzarea a peste 1.000 de patente, pentru a face rost de banii necesari achitării creditelor. Compania discută şi cu băncile Citigroup şi JP Morgan Chase primirea unui împrumut care să-i permită continuarea activităţii, după plasarea sub protecţia legii falimentului, conform surselor anonime.