Timişoara este cea de-a treia şi cea mai noua bază operaţională a operatorul low cost Wizz Air.  La nivel european compania aeriană mai are alte nouă baze operaţionale. Celor trei curse operate de pe aeroportul Traian Vuia, din Timişoara (Roma, Londra şi Dortmund), începând de astăzi, li se vor adăuga alte cinci noi rute: Milano, Barcelona, Paris, Valencia şi Veneţia, frecvenţa zborurilor fiind de două ori pe săptămână, excepţia fiind cursa Timişoara-Milano, care va fi operată de trei ori pe săptămână.

 

„Deschiderea bazei din Timisoara confirmă modul în care Wizz Air îşi respectă promisiunile făcute pasagerilor din Romania în ceea ce priveşte oferirea de servicii accesibile, sigure, rapide şi de calitate”, declara John Stephenson, Chief Commercial Officer al Wizz Air.

 

In total, Wizz Air opereaza din Timisoara 23 de curse dus-intors saptamanal, ceea ce reprezinta aproximativ un sfert din intreaga activitate operationala din Romania.

 

Compania continuă procesul de extindere şi în alte părţi ale Europei Centrale şi de Est. Ziua de astăzi marchează totodată lansarea curselor Wizz Air din Praga, care va deveni în iunie 2009 a 11-a baza operaţionala a companiei.