Este vorba despre şeful Agenţiei teritoriale a Autorităţii Rutiere Române (ARR) Satu Mare a fost reţinut de procurorii DNA, care îl acuză că a cerut mită 5.000 de lei şi combustibil pentru favorizarea unei firme.

UPDATE: ARR a anunţat, printr-un comunicat, remis astăzi, că Nicolae Jurj, şeful ARR Satu Mare, a fost suspendat din funcţie până la finalizarea cercetărilor efectuate de organele abilitate.

Mai mult, sursa citată anunţă că lui Nicolae Jurj îi va fi desfăcut contractul de muncă imediat cum se confirmă măsura de arestare preventivă.

Procurorii îl cercetează pe Nicolae Jurj pentru luare de mită, în formă continuată şi trafic de influenţă, a informat, astăzi, Direcţia Naţională Anticorupţie.
Procurorii au stabilit că, în mai, Nicolae Jurj, i-a pretins unui denunţător 2.500 lei pentru ca subordonaţii săi să nu efectueze controale la firma denunţătorului. Din suma pretinsă, el a primit de la denunţător 2.000 lei. În acelaşi scop, tot în mai, acuzatul a mai pretins de la un colaborator al denunţătorului o cantitate de motorină sau suma de 1.000 lei, echivalentul combustibilului.

De asemenea, ieri, Nicolae Jurj a pretins şi primit de la acelaşi denunţător suma de 2.500 lei motivând că a intervenit pe lângă funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare pentru ca aceştia să favorizeze firma denunţătorului la momentul efectuării unui control de specialitate.

Tot ieri, el a fost prins în flagrant delict şi reţinut, urmând să fie prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.