Turul Frantei este lovit din nou de un scandal de dopaj in care este implicat spaniolul Moises Duenas Nevado, component al echipei Barloworld, care a fost depistat pozitiv cu eritropoietina (EPO), „drogul” preferat al ciclistilor. Aceasta  creste capacitatea de oxigenare a organismului, lucru care face ca rezistenta unui sportiv la efort sa creasca.

Nevado este cel de-al doilea spaniol depistat pozitiv in aceasta editie a Turului Frantei, dupa ce compatriotul sau Manuel Beltran (Liquigas) a fost exclus din competitie acum cateva zile tot pentru utilizarea eritropoietinei.

Imediat dupa anuntul agentiei anti-doping, Moises Nevado a fost retras si el din competitie de catre echipa sa.

De-a lungul timpului, Turul Frantei a fost zguduit de numeroase cazuri de dopaj, ciclisti de renume, precum Alexandr Vinokurov, Jan Ullrich, Erik Zabel sau Michael Rasmussen fiind descoperiti sau banuiti ca s-au dopat.  l

Un caz celebru este cel al rutierului italian Marco Pantani, unul dintre cei mai mari campioni din istoria ciclismului, care a fost implicat, de asemenea, intr-un scandal de dopaj si care a murit in urma unei supradoze de cocaina.