‘Dintre cele 16 persoane rănite, patru s-au prezentat cu mijloace proprii la unitatea de primiri urgenţe din Huedin, trei la UPU Oradea, iar restul de nouă au fost transportate de echipajele de pompieri medicale şi ale serviciului de ambulanţă. La faţa locului au fost prezenţi 57 de pompieri militari. Planul roşu a fost sistat, victimele asistate medical, transportate la spital, iar căutările s-au finalizat’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, cpt. Camelia Roşca.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD, în ce priveşte două persoane, din cele trei în stare gravă, ajunse la Spitalul Judeţean din Oradea, una dintre ele prezintă un traumatism cranian sever, iar a doua atât un traumatism cranian cât şi unul toracic.

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a precizat că acţiunile de căutare s-au încheiat şi că nu mai sunt alte victime. 

‘Nu mai este nimeni, turiştii care au mai rămas în camping au plecat de mult, în momentul de faţă se strâng echipamentele salvatorilor şi se retrag echipajele ISU, ale Poliţiei şi Jandarmilor. Au fost în total 90 de salvatori prezenţi’, a declarat prefectul. 

În seara de duminică, o furtună puternică a smuls din rădăcini mai mulţi plopi foarte mari care au căzut peste maşinile şi corturile dintr-un camping din marginea localităţii Bulz. Imediat după ce a început să plouă, a căzut grindină, iar apoi s-a format o vijelie ce ar fi fost asemănătoare tornadelor. Mai mulţi turişti din camping au fugit şi au reuşit să ajungă în casele sătenilor, alţii rămânând în maşini sau în corturi. Autorităţile au instituit plan roşu de intervenţie. AGERPRES