La un preţ de vânzare estimat de mai multe surse din piaţă la circa 90-100 mil. euro, neconfirmat de părţile implicate, aceasta este cea mai mare tranzacţie din istoria pieţei de îngheţată din România. Compania Betty Ice a fost înființată în anul 1994 de Vasile Armenean şi a ajuns cel mai important producător local de înghețată, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de euro. Compania deține o fabrică în Suceava și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajați în România.

Divizia de înghețată din cadrul Unilever România și Betty Ice vor opera împreună.Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, va continua să conducă această afacere în calitate de General  Manager al companiei.

„Schimbările pe care le-am agreat cu Consiliul Concurenței vor avea impact asupra afacerii noastre, însă misiunea noastră este de a ne servi consumatorii, astfel că vom respecta decizia și ne vom concentra pe planul nostru de creștere sustenabilă”, a declarat James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe.

Vasile Armenean a fost curtat încă din timpul crizei de cumpărători. În 2013,  el spunea revistei Capital că a avut oferte de achiziţie a Betty Ice care depăşeau valoarea de 60 mil. euro, însă de fiecare dată el a refuzat de vândă. Până acum.

Marele hobby al fostului „rege al îngheţatei“ este aviaţia. Armenean are două avioane: unul mic pentru zone cu piste scurte şi unul mai mare, cu două motoare, pentru zborurile de durată. Chiar dacă le-a cumpărat din pasiune, 80% din timp îşi foloseşte aparatele de zbor în interes de afaceri. Pasiunea pentru cai putere se vede şi în garajul său, unde stă parcat un Porsche 911 Carrera GTS. 

Anul trecut, Vasile Armenean a ocupat locul 126 în Top 300 Capital cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 45-47 mil. euro. Vânzarea afacerii îi va permite o urcare impresionantă în topul de anul acesta.