Tribunalul Bucureşti a decis, joi, revocarea pentru a doua oară a mandatului de arestare emis pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg. Prin decizie, se revocă arestul preventiv şi se dispune retragerea cererii de dare în urmărire internaţională. „Revocă măsura arestării preventive şi dispune retragera cererii de dare în urmărire internaţională şi a mandatului de arestare european. Cu contestaţie în 48 ore de la comunicare”, se arată în minuta instanţei.

Decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de apel Bucureşti. De altfel, nu e prima dată când Tribunalul revocă mandatul de arestare şi Curtea de apel îl menţine.

Procurorii anticorupţie au cerut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, sub acuzația de complicitate la dare de mită. În solicitarea de arestare, procurorii DNA au motivat că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală”.

„Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societăţi offshore (societate al cărei beneficiar real era) şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Mazăre Radu Ştefan şi Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amândoi. Societatea off shore este o societate înmatriculată în Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi în Liechtenstein. Toate operaţiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, în calitate de beneficiar real şi puse în executare de o altă persoană”, mai explică procurorii.

SURSA:g4media