Cisneros, preşedintele Cisneros Group of Companies, cu afaceri în media şi telecomunicaţii – deţine între altele şi Univision, cea mai mare reţea tv în limba spaniolă din SUA – ţinteşte mai ales achiziţia unor companii de media şi a unor producători care exportă în America de Sud. “Am tot aşteptat să fac multe lucruri în Spania de multă vreme, însă preţurile erau prea mari”, a spus Cisnero.
Cum criza s-a prelungit, miliardarul s-a decis să “fiu din nou atent la Spania. Este o piaţă naturală pentru noi. Sunt multe companii bune, mai ales cele care exportă în America Latină”. Cisneros, al cărui grup de companii a avut venituri de 1,5 mld. dolari anul trecut, crede că Spania va trece cu bine de criză şi că singura afacere în care nu ar investi sunt băncile.
Miliardarul nu vine însă singur în Spania, aducându-i şi pe partenerii săi chinezi cu care a făcut investiţii masive în America Latină în ultimii ani. Chinezii aproape că au luat locul americanilor în calitate de principali investitori în America de sud, intrând în agricultură, infrastructură şi industria minieră. “China are o politică externă axată pe cooperarea în afaceri, iar guvernul lor a direcţionat multe investiţii înspre America Latină. În SUA, sectorul privat a uitat de investiţiile sud-americane”, spune Cisneros.
sursa: Bloomberg