Donald Trump, cunoscutul om de afaceri şi miliardar american, a declarat pentru MSNBC că se gândeşte serios să candideze la preşedinţia SUA deoarece sunt foarte mulţi oameni care îi cer acest lucru. Trump a anunţat la începutul acestui an că va candida, însă s-a răzgândit în luna iunie

Acesta a declarat că nu doreşte ca SUA să intre în default. “Acum este timpul ca Republicanii să aducă ţara pe traseul potrivit. Republicanii au cărţile, nu preşedintele”, a declarat Trump.

De la începutul anului, când şi-a anunţat intenţia de a candida, Trump a adoptat un ton extrem de critic la adresa preşedintelui democrat Barack Obama, pe care l-a numit “un dezastru”. Donald Trump a deplâns ceea ce el a calificat drept “declinul internaţional al Americii” şi a spus că “lumea râde de noi” deoarece SUA au ajuns “sacul de box al omenirii”. “Este trist ce se întâmplă cu ţara asta. Nu mai suntem o naţiune respectată, iar noi ar trebui să fim cea mai respectată naţiune”, declara Trump.
Preşedintele american Barack Obama a ironizat ambiţiile prezidenţiale ale lui Donald Trump, spunând că afaceristul miliardar ar putea aduce schimbări la Casa Albă prin transformarea ei dintr-o clădire impunătoare într-un cazinou de prost gust cu o piscină în grădină, ca răspuns la atacurile din ultimele săptămâni ale posibilului candidat republican la preşedinţie.
Donald Trump are 65 de ani şi o avere estimată de revista Forbes la 2,4 miliarde de dolari.
SURSA: MSNBC