Jack Ma, fondatorul și președintele executiv al Alibaba, gigantul din domeniul comerțului online, ar fi înclinat să cumpere Yahoo, dacă această oportunitate apare de la sine și dacă va purta discuții și cu alți posibili cumpărători despre opțiunile de achiziție, transmite Reuters.
Întrebat dacă Alibaba ar putea înclina pentru a achiziționa compania americană aflată acum în suferință, Ma a spus audienței de la Stanford University că ar putea fi “foarte interesat de Yahoo”.
Acesta a adăugat mai târziu că este foarte dornic să achiziționeze Yahoo, nu doar pachetul pe care-l deține în compania sa Alibaba.
"China e deja a noastră"
Întrebat de care parte din Yahoo este interest, Ma a răăspuns: “Întreaga parte din Yahoo”. “China e deja a noastră, nu? Este deja în buzunarul nostru”, a completat Ma, referindu-se la controlul pe care-l deține pe piața chineză.
Acțiunile Yahoo au sărit cu 5%, până la 13,80 dolari după închiderea sesiunii de vineri.
Achiziția Yahoo l-ar putea ajuta pe Ma să își extindă imperiul online într-unul dintre cei mai mari jucători de pe internet din lume.
Ma a menționat de asemenea că intenționează să-și petreacă anul viitor în Statele Unite pentru a învăța mai multe despre țară și despre piață.