Un medic s-a revoltat împotriva celor care se opun vaccinării: Sunt extrem de dezamăgit

Medicul Radu Crişan Dabija spune că este dezamăgit deoarece pe rețelele de socializare se militează împotriva vaccinării anti-COVID cu „neadevăruri”, „argumente absurde” și „enormități”.

„Oamenii trebuie educaţi, să ştie adevărul, să ştie cifrele, şi să îşi ia informaţiile din locurile sau de la persoanele care au un cuvânt de spus, spre deosebire de aceste ‘vedete’ de pandemie care încearcă să îşi crească vizibilitatea spunând nişte neadevăruri şi repetând încontinuu nişte mesaje absolut false.

Din nefericire, unii, parte dintre cei care nu cred, fac băşcălie şi aduc tot felul de argumente absolut absurde, vor vedea în jurul lor drame din acestea. Cu siguranţă că vom auzi şi mai mult că nu avea COVID, nu există, au făcut medicii ceva. Mai absurd decât să crezi că ajungi într-un spital şi ţi se grăbeşte moartea pentru simplul motiv ca să, nu ştiu, să iasă la statistică, sau cum se scrie că sunt omorâţi oameni în spitale doar ca să …. Mai absurd decât atât nu am cuvinte.

România este una dintre ţările care previne cel mai puţin, în care oamenii nu mai au încredere în autoritatea academică, (…) oamenii se uită la persoanele care îşi afişează bogăţia, îşi afişează averea, nu la cei care îşi afişează cultura şi eticheta morală”, a spus Radu Crişan Dabija.

Medicul este nemulțumit de evenimentele din social media

De asemenea, medicul a spus că „în social media este o problemă mai veche a poporului nostru” iar românii nu mai au „multă încredere în autoritatea academică”.

„În social media este o problemă mai veche a poporului nostru, care trecând prin anii aceştia de comunism, nu mai are aşa multă încredere în autoritatea academică. Şi atunci „ştie ei mai bine”. Probabil că lipsurile îndelungate din toate domeniile, chiar şi în domeniul medical, unde oamenii nu aveau acces, nu aveau medicamente, am tratat cu leacuri băbeşti, acum toată lumea ştie mai bine. Eu sunt extrem de dezamăgit.

Adică să ai tratament, să ai armă împotriva virusului şi să vezi cum mor oamenii în jurul tău …. Fiecare are sau va avea pe cineva care nu crede, nu se vaccinează pentru că medicii fac mai ştiu eu ce porcării care se aud în social media, dar sunt nişte enormităţi, nişte absurdităţi, iar aceste persoane vor face o formă de COVID-19 care poate fi agresivă, nu avem de unde să ştim cum ne manifestăm în faţa acestei boli, pentru că unii pot avea forme uşoare, alţii pot fi asimptomatici, alţii au făcut forme foarte grave, alţii au murit.

Unii se conving cumva, iar alţii nici aşa nu sunt convinşi până nu trec ei înşişi. Spre exemplu, oameni internaţi la noi în spital, deşi se simţeau foarte rău, tot nu credeau că sunt bolnavi de COVID, credeau orice altceva. Este absolut dezarmant”, a completat acesta.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin