Șeful compartimentului de boli emergente, doctorul Cătălin Apostolescu, a vorbit despre modul în care cei de la Matei Balș luptă pentru vindecarea pacienților, într-un interviu acordat celor de la Antena 3.

Iată ce a precizat medicul

”Din fericire, până în momentul de față nu am ajuns să avem pacienți intubați din cauza coronavirusului. Prima provocare a fost însă să antrenăm personalul. L-am atrenat psihic dar și în vederea purtării echipamentului de protecție. A doua provocare a fost obținerea de echipament de protecție.

Noi, prin natura profesiei pe care o avem ne-am pus această problemă încă de la jumătatea lui ianuarie. Ne-am achiziționat echipament, dar nu știu dacă ne ajunge pe parcursul epidemiei.

Personalul din spitalele de boli infecțioase e supus la tot soiul de germeni. Prin urmare, există un fond de educație privind folosirea echipamentului de protecție. În ultimii 10 ani, Matei Balș a fost pus față în față cu gripa pandemică și cu provocarea epidemiei de ebola. Un nucleu de oameni știa cum se folosește echipamentul de protecție. Dezbrăcarea e momentul cel mai important cu privire la infectarea cu coronavirus.

Noi avem un fond de rezistență naturală. În ultimii ani ne-am confruntat cu tot felul de epidemii de gripă. Dacă virusul gripal nu suferă o modificare majoră, nu ne așteptăm să apară o epidemie severă. Față de coronavirus nimeni nu are niciun fel de imunitate”, a spus Apostolescu.