Este cea mai bună veste de la începutul pandemiei și până acum. Un medic extrem de cunoscut vine cu cele mai bune vești. de la începutul lunii decembrie, numărul cazurilor noi va scădea.

Un medic celebru dă cea mai bună veste!

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat că, deși în ultima săptămână am avut o fază de platou oarecum, este obligatoriu să începem faza descendentă. La 10.000 de cazuri pe zi cel mai probabil vom depăși capacitatea de terapie intensivă în perioada următoar”.

Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au raportat 4.931 de cazuri noi de COVID-19, la 11.266 de teste efectuate. „Cel mai probabil această rată mare de pozitivare mai degrabă ține de faptul că aceste teste provin din weekend și cel mai probabil discutăm de teste care au fost efectuate conform definiției de caz, ceea ce înseamnă o incidență mai mare a pozitivității testelor respectiv.

Am văzut, totuși, că în ultima săptămână am avut o fază de platou oarecum, ceea ce e un element pozitiv, însă este obligatoriu să începem faza descendentă, pentru că la 10.000 de cazuri pe zi cel mai probabil vom depăși capacitatea de terapie intensivă în perioada următoare”, a spus medicul, conform B1TV.

Dar asta nu e tot. „Ce am mai văzut și e extrem de important de spus, dorește ca creșterea capacității secțiilor de Terapie Intensivă, ceea ce este un lucru extraordinar de bun, însă se pune un accent foarte mare pe aparatele de ventilație mecanică.

Am mai transmis acest lucru și folosesc prilejul acestei intervenții să mai spun încă o dată că este nevoie nu doar de aparate de ventilație mecanică, ci și de aparate de oxigeno-terapie cu flux crescut și cu concentrație crescută de oxigen.

Aceste aparate sunt aparate intermediare, între masca de oxigen și aparatul de ventilație mecanică. Marele avantaj al acestor tipuri de aparate de ventilație cu flux crescut, ventilație non-invazivă cu flux crescut, este că ele pot fi folosite și în afara secțiilor de Terapie Intensivă, ceea ce va da posibilitatea secțiilor de Pneumologie, de Medicină Internă și de Boli Infecțioase să poată gestiona acești pacienți în interiorul secțiilor lor, astfel încât să rezervăm secția de Terapie Intensivă pentru cazurile foarte severe care necesită într-adevăr intubație și ventilație mecanică”, a declarat Radu Țincu.

Întrebat dacă este de părere că ar fi posibil ca măcar săptămâna viitoare să vedem o scădere, Radu Țincu este convins de acest lucru. „În mod clar acest lucru cred că se va întâmpla, pentru că această aplatizare pe care o avem în prezent este rezultatul primelor măsuri introduse în urmă cu aproximativ o lună de zile.

Discutăm de acele măsuri care au fost recomandate inițial și acum ele vin să fie completate de măsurile cu carantina de noapte și cu tot ceea ce înseamnă carantinarea unor localități. Cel mai probabil la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie ar trebui să vedem și o fază descendentă”, a încheiat medicul.