În prezent, Cineplexx are 22 de cinematografe în Slovenia şi Grecia şi este unul dintre cele mai mari lanţuri de cinema din sud-estul Europei. Compania a semnat contracte de închiriere pe termen lung cu operatori ai unor centre comerciale cunoscute din mai multe orașe ale României. În primul sfert al anului 2019, primele două cinematografe vor fi inaugurate în București şi Satu Mare. Este plănuită inaugurarea altor două cinematografe până la sfârșitul lui 2019.

„Observăm un potențial mare de dezvoltare a pieței românești de cinematografe și – bazându-ne pe o strategie clară de intrare ulterioară pe piață – am decis să construim amplasamente de înaltă calitate pentru vizionarea filmelor în mai multe centre comerciale noi. Mai mult, în prezent cercetăm viabilitatea unui «proiect de recondiționare» care ar putea fi adăugat portofoliului nostru pe viitor”, a declarat Christof Papousek, managing partner al grupului de cinematografe Cineplexx.

Pentru cele opt amplasamente planificate de austrieci a fost bugetată o investiție de 25 de milioane de euro pentru România.

Cineplexx plănuiește să inaugureze alte două cinematografe  în 2020 și alte două până la sfârșitul anului 2021. În total, vor fi construite peste 50 de ecrane.

La mijlocul lunii noiembrie, Cineplexx va inaugura un cinematograf cu opt ecrane in centrul comercial Promenada din orașul sârb Novi Sad. La scurt timp după acest eveniment, la mijlocul lunii decembrie, un al doilea cinematograf Cineplexx va fi inaugurat în capitala Albaniei, Tirana.

„Odată cu intrarea noastră pe piața din România, punem din nou accentul pe strategia noastră de investiții contraciclică și ne pregătim de ani buni pentru industria cinematografică în 2019 și 2020. Blockbustere de renume globală, incluzând seriile Războiul Stelelor, James Bond și Avatar, se află în momentul de față în stadiul de producție și vor asigura noi recorduri de audiență”, a declarat Christian Langhammer, director executiv și actionar principal al grupului Cineplexx.

Cineplexx și-a asumat un rol de conducere în întreaga regiune a sud-estului Europei în ceea pe privește tehnologia cinematografică, în special în ceea ce privește proiecțiile laser, 3D, IMAX, tehnologie laser Dolby VisionTM și tehnologie sonoră de ultimă generație. De curând, primul cinematograf din regiunea germanofonă echipat cu un ecran LED Samsung Onyx a fost inaugurat în Viena.